Câmpia Turzii se transformă într-un municipiu modern și dinamic datorită unor finanțări în valoare de aproape 7,5 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Câmpia Turzii se transformă într-un oraș modern și dinamic, dotat cu infrastructură școlară de top, parcuri, trasee de promenadă, zone de agrement și terenuri sportive în beneficiul celor peste 22.000 de locuitori ai municipiului, prin intermediul unor finanțări totale de aproape 7,5 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Noua grădiniță a municipiului va fi dotată cu mobilier modern în folosul unui număr de 160 de copii de vârstă preșcolară și se va întinde pe o suprafață de aproape 4.000 mp. Clădirea va dispune de 8 săli pentru activități didactice, sală de mese, sală de odihnă și spațiu de joacă. În această nouă clădire se vor muta grupele de copii de la grădinițele „Lumea Prichindeilor” și „Pinocchio”, două grădinițe a căror copii și personal așteaptă cu nerăbdare să se mute în noua casă deoarece grădinițele actuale nu dispun de dotările necesare pentru a asigura un act educațional interactiv și distractiv.

Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” va trece la rândul său printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Clădirea, în care studiază peste 700 de elevi, va fi reabilitată termic, vor fi înlocuite sistemele de iluminat și vor fi instalate sisteme fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. Laboratoarele de informatică vor fi dotate cu calculatoare noi pe care vor fi instalate softuri de proiectare de top, ideale pentru a-i pregăti pe liceenii pasionați de domeniul tehnic. Atelierele de croitorie vor fi dotate cu echipamente profesionale, iar sălile de curs și sala festivă vor fi echipate cu table interactive și dispozitive moderne pentru asigurarea unor condiții de studiu adecvate și atractive.

Zona „Trei Lacuri” va deveni locul ideal pentru organizarea unor activități educative de tipul „Școala altfel”, cât și locul perfect pentru petrecerea timpului liber pentru toți cetățenii orașului. Această zonă va include: un muzeu ihtiologic (muzeu zoologic dedicat studiului peștilor), spații expoziționale, mediatecă, amfiteatru în aer liber, teren sportiv cu o suprafață de aproape 2.000 mp, pistă pentru ciclism și patinaj pe role de tip „pump track” cu o suprafață de aproape 2.000 mp, un spațiu de joacă de peste 1.000 mp, 15.000 mp de plajă și peste 100.000 mp de spațiu verde.

Nu sunt uitați nici cei peste 4.000 de seniori din localitate. Pentru aceștia va fi ridicat de la zero un centru social de zi, loc în care vor avea acces la proceduri de kinetoterapie, hidroterapie, electroterapie, ergoterapie, împachetări cu parafină și masaj în vederea menținerii sănătății și promovării unui stil de viață activ.

„CONSTRUIRE GRĂDINIȚĂ ÎN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII – ETAPA II – Cod SMIS 324180” este un proiect finanțat prin Prioritatea de investiții 6 „O regiune educată” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică  „O Europă mai socială”.

„AMENAJARE ZONĂ CULTURAL-RECREATIVĂ TREI LACURI DIN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII – Cod SMIS 324541” este un proiect finanțat prin Prioritatea de investiții 6 „O regiune educată” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică  „O Europă mai socială”.

„AMENAJARE ZONĂ CULTURAL-RECREATIVĂ TREI LACURI DIN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII – Cod SMIS 324531” este un proiect finanțat prin Prioritatea de investiții 7 „O regiune atractivă” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică  „O Europă mai aproape de cetățeni”.

„CONSTRUIRE CENTRU SOCIAL DE ZI, PATINOAR ȘI SKATE PARK ÎN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII – ETAPA II – Cod SMIS 324170” este un proiect finanțat prin Prioritatea de investiții 7 „O regiune atractivă” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică  „O Europă mai aproape de cetățeni”.

Articolul anterior
CORRIGENDUM nr. 9 pentru Ghidul Solicitantului 121
Articolul următor
Colegiul Tehnic „Transilvania” din Baia Mare va fi modernizat cu aproape 3.5 milioane de euro prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027
Meniu
Sari la conținut