Gherla investește în educație: Școala Gimnazială Nr. 1 se modernizează cu 6.6 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Elevii vor beneficia de o infrastructură școlară modernizată datorită unui proiect al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Primăria Gherla. Obiectivul acestui proiect prevede extinderea, mansardarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Nr. 1, cu scopul creșterii gradului de participare la învățământul obligatoriu și reducerea abandonului școlar.

Investiția cu fonduri nerambursabile va aduce elevilor din învățământul primar și gimnazial multiple beneficii, printre care o clădire modernizată cu performanțe energetice la standarde europene, laboratoare multiple cu dotări de top, o sală de lectură reabilitată și o sală de sport construită la standarde internaționale. Aceste îmbunătățiri vor crea un mediu de învățare mai atractiv, și va contribui la creșterea performanțelor școlare și incluziunea elevilor în comunitate prin abilitățile pe care le vor dobândi. La finalizarea proiectului, estimată pentru martie 2025, clădirea va deservi peste 600 elevi și va îmbunătăți semnificativ condițiile de învățare și va reduce riscul de abandon școlar. În total, se estimează că 710 persoane, elevi și profesori, vor beneficia de noile structuri educaționale. Prin această investiție, Gherla își confirmă angajamentul făcut pentru dezvoltarea actului educațional, care va aduce beneficii reale și vizibile pentru comunitatea locală și va contribui la creșterea nivelului de trai pentru întreaga regiune.

Proiectul „Extindere, mansardare, modernizare și dotare Școala Gimnazială Nr. 1, Gherla – Cod SMIS 324159” este finanțat prin Prioritatea 6 – O Regiune educată, parte a Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politică „O Europă mai socială”.

Imagine generată cu ajutorul AI
Articolul anterior
Orașul Tăuții Măgherăuș a semnat un contract de 1,7 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Articolul următor
Sîngeorz-Băi devine mai verde și mai accesibil datorită unui contract în valoare de 1 milion de euro din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Meniu
Sari la conținut