Orașul Tăuții Măgherăuș a semnat un contract de 1,7 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Localnicii vor avea un nou spațiu verde în preajma Lacului Hoșteze datorită proiectului al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Primăria Tăuții Măgherăuș. Obiectivul principal este crearea de spații verzi care vor oferi momente de relaxare întregii comunități. La finalul investițiilor vor fi amenajați aproape 12.000 de metri pătrați cu alei, piste de biciclete, mobilier urban sau sisteme de iluminat public. Efectul pe termen lung al proiectului este de a crea un mediu care este atrăgător și accesibil pentru toți locuitorii, dar și de a valorifica cadrul natural existent.

Vor fi plantați 264 de arbori din specii locale, în zonele de joacă și în jurul lacului, cu rolul de a proteja biodiversitatea și calitatea solului. O pistă de alergare verde de 400 de metri va fi construită în centrul parcului, de-a lungul apei. În plus, se va crea o pajiște deschisă care va valorifica arborii deja existenți și va oferi un spațiu deschis pentru o multitudine de activități recreative.

Investiția include, de asemenea, amenajarea unei zone sălbatice cu multă vegetație, ierburi și arbuști. Aceste intervenții vor îmbunătăți calitatea vieții în Tăuții Măgherăuș și vor crește dimensiunea suprafețelor verzi pe cap de locuitor. Peste 4.200 persoane vor avea acces la noua infrastructură verde la finalul proiectului preconizat pentru luna iunie 2026. Prin această inițiativă, orașul Tăuții Măgherăuș contribuie la un viitor mai ecologic și mai sănătos pentru comunitatea sa.

„Amenajare de spațiu verde în zona Lac Hoșteze, oraș Tăuții Măgherăuș – Cod SMIS 300445” se încadrează în Prioritatea 3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul, din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și este în concordanță cu obiectivul de politică „O Europă mai verde”.

Imagine generată cu ajutorul AI
Articolul anterior
CORRIGENDUM pentru Ghidurile Solicitantului 131.B, 131.C și 131.D
Articolul următor
Gherla investește în educație: Școala Gimnazială Nr. 1 se modernizează cu 6.6 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Meniu
Sari la conținut