Târgu Lăpuș se revitalizează pe baza unui contract semnat de 1.44 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest

Locuitorii se vor bucura de o grădiniță, de blocuri și de spații urbane modernizate datorită proiectului al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Primăria Târgu Lăpuș. Cei 13.000 de locuitori ai orașului  se vor bucura de întreaga infrastructură socială, educațională și urbană adusă la standarde europene prin intermediul acestei finanțări nerambursabile. Populația din Târgu Lăpuș va avea acces neîngrădit la toate serviciile oferite prin intermediul acestui proiect, iar spațiul urban va căpăta aspectul modern binemeritat de către comunitate.

Pentru 66 de copilași, noua grădiniță construită de la zero le va oferi cea mai bună șansă de a începe actul educațional într-un spațiu colorat, modernizat, potrivit pentru tot ceea ce înseamnă o copilărie fericită. Pentru 120 de cetățeni care au nevoie de o nouă șansă de a reuși în viață, cele 30 de apartamente construite în blocurile de locuințe sociale vor însemna cel mai bun început al vieții de familie. Iar întreaga comunitate va avea parte de un spațiu urban modernizat, cu 3.5 km de piste de biciclete care vor străbate o bună parte din oraș, aproape 2 hectare de spațiu verde creat și reabilitat cu arbuști, arbori și vegetație decorativă și nu în ultimul rând, sisteme de supraveghere pentru a menține întreaga comunitate într-o stare de siguranță absolută.

Până la finalul acestui an, localnicii vor vedea efectele pe termen lung ale implementării acestui proiect, și anume o creștere a calității vieții pentru întreaga populație a orașului. Asta survine și în urma îmbunătățirii serviciilor educaționale și sociale, prin cele două clădiri construite, fiecare cu un scop bine determinat.

La rândul lor, serviciile moderne vor aduce pentru cetățeni starea de a fi incluși social și în mod nediscriminatoriu în viața de zi cu zi a orașului, de la cei mai mici până la seniorii orașului, atât prin spații de joacă necesare, până la parcuri pline de verdeață care complimentează frumusețea locală a zonei maramureșene.

„Revitalizare spații publice urbane, îmbunătățirea serviciilor educaționale și sociale în orașul Târgu Lăpuș, județ Maramureș – Cod SMIS 324125” este un proiect  finanțat prin Prioritatea 7 – O regiune atractivă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politica 5 – O Europă mai aproape de cetățeni.

Articolul anterior
Locuitorii orașului Gherla vor avea un sistem de transport public ecologic, piste de biciclete și sisteme de bike-sharing
Articolul următor
Consultare Publică pentru „Condițiile de acordare a sprijinului financiar în cadrul apelului de proiecte din cadrul priorității de Asistență Tehnică”
Meniu
Sari la conținut