Primele 5 contracte semnate cu IMM-urile din domeniile robotică și nanotehnologii

Companiile mici și mijlocii care activează în domenii inovative precum robotica sau cercetarea și dezvoltarea nano-tehnologiilor au avut aproape 9 luni de zile să depună proiecte pentru a finanța cele mai bune idei care vor duce la creșterea acestor două domenii. De la deschiderea apelului de proiecte și până astăzi, 24 de companii și-au depus cele mai bune proiecte care vor putea obține până la 1,5 milioane de euro finanțare nerambursabilă. Valoarea eligibilă a proiectelor depuse este de peste 40 de milioane de euro, iar valoare totală care include și contribuția beneficiarilor este de aproape 50 de milioane de euro. Aceste cifre sunt o mărturie a interesul crescut pentru cercetare-dezvoltare-inovare pe care mediul de business îl are la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest.

Bilanțul după cele 9 luni și care evoluează de la o săptămână la alta este că sunt deja 5 contracte semnate, alte 11 proiecte așteaptă să intre în procesul de evaluare și 8 din ele îl parcurg în acest moment. Cele 5 proiecte care au cererea de finanțare semnată însumează aproape 5 milioane de euro valoare eligibilă și vor aduce o creștere semnificativă pentru companiile din județele Cluj, Bihor și Bistrița Năsăud. Fie că vorbim de automatizări și inovații în procesele tehnologice folosind nano-roboți, creșterea eficienței și performanței în realizarea de tuburi precablate, folosirea roboților industriali în realizarea de cabluri electrice sau tehnologii avansate în producția de echipamente specifice, toate aceste contracte reprezintă avangarda inovației din regiune și vor oferi un plus de valoare la nivelul comunității prin dezvoltarea unor produse și procese care vor propulsa fiecare companie pentru a fi competitivă și la nivel european.

Companiile care semnat contracte cu ADR Nord-Vest până în acest moment sunt:

  1. Flacăra IMPEX SRL din Bistrița
  2. Femaris SRL din Oșorhei
  3. Bea & Magda SRL din Cluj-Napoca
  4. RCB Electro 97 SA din Bistrița
  5. Inotec SRL din Cluj-Napoca
Articolul anterior
Baia Sprie va avea un coridor de mobilitate urbană în valoare de 19,3 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Articolul următor
Școala Gimnazială nr. 1 din Dej va fi modernizată prin intermediul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Meniu
Sari la conținut