Se schimbă viața la Tășnad datorită unui contract semnat în valoare de 6,6 milioane de EURO în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Localnicii și turiștii care vin constant la Tășnad se vor pot bucura în curând de rezultatele unei investiții în sistemul de transport public în valoare de 6,6 milioane de EURO. Va fi creat un coridor de mobilitate urbană, o coloană vertebrală verde a infrastructurii de transport din oraș ce va cuprinde trasee și stații pentru autobuzele electrice ce vor străbate întregul oraș pentru a le oferi locuitorilor acces facil către toate zonele de interes din localitate. Pistele dedicate pentru biciclete și culoarele pietonale vor facilita deplasarea cetățenilor de la nord la vest într-un mod rapid și ecologic.

Astăzi am avut plăcerea de a participa la un eveniment special pentru comunitatea din Tășnad, orașul care a reușit să semneze până în prezent două contracte extrem de importante pentru îmbunătățirea substanțială a calității vieții locuitorilor.

La evenimentul organizat de Primăria orașului Tășnad au fost prezenți primarul Farcău Adrian Dănuț, directorul general interimar al ADR Nord-Vest, Hegedüs Csilla, șeful Autorității de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Petru Alboi-Șandru, delegați ai autorităților publice, mass-media și membrii echipei de implementare pentru proiectele care au contracte semnate.

Fiecare dintre cei care au luat cuvântul au subliniat modul exemplar în care orașul Tășnad este implicat în depunerea de proiecte, dar și pentru maniera eficientă în care aceste proiecte ajung să fie semnate de ambele părți implicate, o confirmare a faptului că descentralizarea regiunilor funcționează în beneficiul comunității. Sumele mari care vor fi investite în orașul-stațiune sunt un exemplu de muncă de echipă și dorință de dezvoltare cu care Primăria Tășnad se poate mândri, iar de care Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest se poate bucura în tot ceea ce înseamnă rezultatele pe care le resimte comunitatea în absorbția de fonduri europene.

„Creșterea mobilității urbane din orașul Tășnad prin crearea coridorului de mobilitate pe direcția Nord-Vest, Cod SMIS 301378” este un proiect finanțat prin Prioritatea 4 – O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027,  și corespunde obiectivului de politică – O Europă mai verde.

Orașul Tășnad este foarte activ și a semnat prin Programul Regional Nord-Vest și un alt proiect în valoare de aproximativ 5 milioane de euro pentru realizarea „Grădinii Urbane Tășnad”, o inițiativă  prin care este transformată o zonă verde,  prea puțin căutată în prezent, într-o zonă extrem de atractivă pentru locuitorii orașului și turiștii care vizitează localitatea pe parcursul anului. Această oază verde a orașului are potențialul de a deveni locul preferat atât al vârstnicilor, cât și al tinerilor din localitate, un loc permanent animat de bucuria celor ce se vor bucura de facilitățile oferite.

Felicitări echipei care a pregătit proiectele orașului Tășnad. Suntem convinși că acestea vor avea efecte vizibile și la nivelul regiunii noastre și vor contribui semnificativ la creșterea standardului de viață al comunității, în ton cu obiectivele majore ale UE.

Articolul anterior
ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Maramureș au semnat contractul de finanțare pentru cel de-al treilea parc de specializare inteligentă din Maramureș – Parcul de la Târgu Lăpuș
Articolul următor
CORRIGENDUM nr. 6 pentru Ghidul Solicitantului 311.A
Meniu
Sari la conținut