Baia-Mare renovează blocuri de locuințe sociale datorită unor contracte de 4.4 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Aproape 240 de locuințe și cei 500 de locatari ai acestora vor avea parte de condiții mai bune datorită proiectelor ale căror contracte au fost semnate între ADR Nord-Vest și Primăria Baia-Mare. Cele două blocuri incluse în proiectele cu finanțare europeană vor avea parte de o anvelopare termică care va crește eficiența energetică cu aproape 40% prin folosirea surselor regenerabile de energie, iar asta se traduce în mai multe beneficii pe termen lung. Blocurile renovate vor avea facturi mai mici, un lucru esențial pentru familiile din grupurile defavorizate care își vor vedea nivelul de trai îmbunătățit prin aceste economii substanțiale.

Pentru administrația locală, efortul bugetar se va reduce pe baza acestor investiții, iar mediul înconjurător va fi protejat prin diminuarea emisiilor cu dioxid de carbon la aproape jumătate din valoarea lor inițială. Nici consumul de energie nu scapă de valorile îmbunătățite, fiind redus cu o treime, fapt care se traduce din nou prin economii pentru fiecare beneficiar implicat în acest proiect. Iar până la finalul anului 2025, când toate investițiile vor fi puse în aplicare, cele două clădiri rezidențiale vor avea parte de o instalație modernă de luminat stradal, de o infrastructură tehnologizată pentru livrarea apei calde sau a gazului pe scara blocului și nu în ultimul rând, întreaga comunitate se va bucura de noua valoare arhitecturală a blocurilor supuse acestui proces de reabilitare.

„Reabilitare bloc de locuințe sociale strada Horea 46A – Cod SMIS 324397” este un proiect  finanțat prin Prioritatea 3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politica 3 – O Europă mai verde. Valoarea totală a proiectului este de 2.4 milioane de euro.

„Reabilitare bloc de locuințe sociale strada Luminișului 13A – Cod SMIS 324396” este un proiect  finanțat prin Prioritatea 3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politica 3 – O Europă mai verde. Valoarea totală a proiectului este de 2 milioane de euro.”

Previous Post
Orașul Săcueni renaște cu un sprijin financiar european de 1 milion de euro prin intermediul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Next Post
CORRIGENDUM pentru Ghidurile Solicitantului 131.B, 131.C și 131.D
Menu
Skip to content