„Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș” renaște cu ajutorul unei investiții de 8 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Localnicii și turiștii care vizitează Baia Mare vor avea un nou popas pe lista lor de clădiri care merită vizitate. Contractul de finanțare a fost semnat recent între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Consiliul Județean Maramureș și deschide calea pentru transformarea muzeului într-un centru cultural de referință pentru întreaga regiune.

Clădirea muzeului, care adăpostește unele dintre cele mai valoroase colecții de artefacte și documente din istoria județului, va fi complet renovată și modernizată. La finalul proiectului, preconizat pentru luna iulie 2027, vizitatorii vor regăsi un spațiu atrăgător și accesibil, care va pune în valoare patrimoniul cultural și istoric al Maramureșului. Pe lângă lucrările de reabilitare, se vor lua și măsuri de eficientizare energetică, care vor ajuta la economii importante la facturile de energie și gaz. Cu aceste investiții, muzeul va deveni parte a unei rețele de instituții culturale moderne care va promova turismul sustenabil, realizat într-un mod în care și mediul este protejat, nu doar istoria regiunii.

Importanța acestui proiect înseamnă transformarea peisajului cultural din Baia Mare și un ajutor pe măsură acordat și aspectului economic. Proiectul va stimula turismul și va crea noi oportunități pentru comunitate, care vor duce la renașterea centrului istoric al municipiului. Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș va fi o clădire modernă, pregătită să găzduiască expoziții și evenimente de importanță națională și internațională.

Proiectul „Reabilitare Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș – Cod SMIS 302107” este finanțat prin Prioritatea 7 – O regiune atractivă și corespunde Obiectivului de Politică – O Europă mai aproape de cetățeni.

Articolul anterior
Începe festivalul medieval „Bathory Fest” din Șimleu Silvaniei
Articolul următor
Baia Mare se transformă într-un oraș „verde” și investește în confortul și sănătatea locuitorilor prin intermediul unei finanțări în valoare de aproape 6,5 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Meniu
Sari la conținut