Ești antreprenor și vrei să introduci pe piață un produs sau un serviciu inovativ? Te ajutăm noi, finanțăm 100 de IMM-uri care își propun să dezvolte astfel de proiecte în parcurile de specializare inteligentă din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest!

Dorești să introduci pe piață un produs sau un serviciu inovativ specific următoarelor domenii de activitate: sănătate, cosmetice și suplimente alimentare, domeniul agroalimentar, materiale noi, tehnologii de producție avansate sau Tehnologia Informației și Comunicațiilor?

IMM-ul tău poate fi unul din cele peste 100 care pot accesa un grant de până la 2,5 milioane de euro pentru a pune în practică servicii și produse inovative, cu condiția stabilirii locației de producție într-unul din parcurile de specializare inteligentă din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Dacă te întrebi ce este specializarea inteligentă? Ce sunt parcurile de specializare inteligentă? Unde sunt localizate parcurile de specializare inteligentă din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest? Dar mai ales, cum poți tu deveni rezident al unuia dintre aceste parcuri? Urmărește-ne până la final deoarece îți vom răspunde la toate aceste întrebări și la multe altele în rândurile de mai jos.

Specializarea inteligentă (S3) este un concept promovat de Uniunea Europeană în scopul creării unor regiuni competitive. Pornind de la premisa că nici o țară sau regiune nu deține suficiente resurse pentru a fi competitive pe piața globală, această strategie propune identificarea domeniilor competitive la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare în parte și concentrarea eforturilor de inovare pe ariile respective.

În cazul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest au fost identificate 6 astfel de domenii competitive: sănătate, cosmetice și suplimente alimentare, domeniul agroalimentar, materiale noi, tehnologii de producție avansate și Tehnologia Informației și Comunicațiilor.

Parcurile de specializare inteligentă din regiunea noastră au rolul de a stimula inovarea în cadrul celor șase domenii cu potențial competitiv. Cum anume? Prin crearea unui mediu care facilitează colaborarea dintre companii, mediul academic și autoritățile publice locale. Din colaborarea acestor reprezentanți rezultă un „ecosistem de inovare”. Procesul de inovare generat în cadrul acestor parcuri va determina la rândul său creșterea competitivității mediului de afaceri.

Câte parcuri de specializare inteligentă există la ora actuală în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest? Șapte. Și există potențialul înființării altor 13 parcuri. Apelul de proiecte 132 A.1 „Sprijinirea dezvoltării parcurilor de specializare inteligentă” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 a beneficiat de o finanțare totală în valoare de aproape 33 de milioane de euro pentru înființarea de parcuri. În cadrul acestui apel au fost depuse 20 de proiecte, iar pentru 7 dintre acestea s-au semnat deja contracte de finanțare. Au fost deci înființate 7 parcuri la: Aleșd, Baia Sprie, Beiuș, Marghita, Ștei, Șomcuta Mare și Târgu Lăpuș. Aceste parcuri sunt marcate cu indicatoare de culoare albastră pe harta alăturată. Indicatoarele de culoare galbenă reprezintă celelalte 13 proiecte depuse în cadrul acestui apel, actualmente aflate în etapa de evaluare. Pe website-ul www.inno.ro (https://inno.ro/parcuri-de-specializare-inteligenta) găsești informații actualizate în timp real cu privire la toate aceste parcuri: administrator, buget, infrastructură, facilități, numărul de parcele disponibile, beneficii etc.

Cel puțin 5 dintre rezidenții fiecărui parc de specializare inteligentă din regiunea noastră vor fi selectați din rândul beneficiarilor de granturi ai apelului de proiecte 132.A.2 „Sprijinirea dezvoltării unor investiții inițiale ale unor IMM-uri în cadrul parcurilor de specializare inteligentă” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. Așadar, până în prezent vorbim despre 35 de rezidențe pentru beneficiarii acestui apel în cadrul celor 7 parcuri nou înființate și alte potențiale 65 de rezidențe în cadrul celorlalte 13 parcuri.

Vrei să devii rezident în cadrul unui parc de specializare inteligentă și să obții un grant de 2,5 milioane de euro? Află cum poți face toate acestea prin accesarea link-ului următor: https://tinyurl.com/2psvnnmy.

Profită de oportunitatea de a-ți dezvolta propria afacere și contribuie la dezvoltarea economică a regiunii!

Articolul anterior
Mai repede, mai sigur și execuție exemplară! Aceasta este definiția pe care o putem da Centurii Sântandrei, Centurii Nojorid și Centurii Oșorhei
Articolul următor
Prelungirea perioadei de contractare pentru apelul de proiecte PRNV/2023/621.B/1
Meniu
Sari la conținut