Mai repede, mai sigur și execuție exemplară! Aceasta este definiția pe care o putem da Centurii Sântandrei, Centurii Nojorid și Centurii Oșorhei

Mai repede, mai sigur și execuție exemplară! Aceasta este definiția pe care o putem da Centurii Sântandrei, Centurii Nojorid și Centurii Oșorhei, trei segmente de drum, cu o lungime cumulată de aproximativ 20 de km, pe care se circulă astăzi în județul Bihor, toate construite de la zero cu bani europeni prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Locuitorii din Sântandrei, Nojorid și Oșorhei scapă de disconfortul traficului greu care le tranzita localitatea, șoferii câștigă timp prețios și ajung mult mai devreme la destinație, bicicliștii au la rândul lor un nou culoar, adiacent drumului, pe care se pot deplasa în siguranță, iar investitorii au motive în plus să își deschidă afaceri în zonă odată cu dezvoltarea infrastructurii. Centura Oșorhei contribuie la decongestionarea traficului de pe cel mai aglomerat drum național din România și preia zilnic un flux de 25 de mii de vehicule.

Au dispărut încă trei puncte roșii de pe harta traficului din zona metropolitană din jurul municipiului Oradea, iar infrastructura de drum din județul Bihor este completată cu trei centuri ocolitoare realizate conform pretențiilor și standardelor pe care le cerem cu toții de la administratorii drumurilor din regiune. Noile segmente de drum permit atât fluidizarea traficului la intrarea în Oradea dinspre Cluj-Napoca sau Arad, cât și la conectarea centurii municipiului Oradea cu inelul metropolitan aflat în construcție și cu zona rezidențială din cartierul Grigorescu. 

Felicitări echipei Consiliului Județean Bihor care a contribuit la finalizarea cu succes a acestor investiții!

Articolul anterior
INSTRUCȚIUNEA NR. 19 din 23.08.2024 privind „Centralizatorul cheltuielilor proiectului” aferent proiectelor depuse pentru finanțare în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Articolul următor
Ești antreprenor și vrei să introduci pe piață un produs sau un serviciu inovativ? Te ajutăm noi, finanțăm 100 de IMM-uri care își propun să dezvolte astfel de proiecte în parcurile de specializare inteligentă din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest!
Meniu
Sari la conținut